След като си направите “Пълно автокаско”, сигурността на вашата кола, е поверена на застрахователите. При настъпил инцидент, вие сте спокойни, защото знаете, че застраховката ви ще покрие щетите.

Защо да се възползвате от нея

При настъпил пътен инцидент, причиняване на вреда на колата, за която сте виновни вие или евентуална кражба, застраховка автокаско ще покрие частично или напълно сервизните разходи или други нужни услуги, които ще доведат до привеждане на автомобилът ви в първоначалният вид на маркировката. Маркировката е основна стъпка при сключването на договора между вас и компанията, за има яснота какво е състоянието на автомобила. Обезщетението ще бъде различно, в зависимост от условията на договора, а застрахователната премия се определя в зависимост от нивото на покритие или като процент от застрахователната сума. При настъпването на инцидент, застрахованото лице трябва да съобщи на застрахователната компания в срок от едно денонощие, до пет работни дни. В зависимост от вида на инцидента, ще ви предложат различни варианти за изплащане на застрахователното обезщетение. Застраховките “Каско” биват пълно, частично или минимално, определяно от това до каква степен искате да се погрижат за вашият автомобил при евентуален инцидент.

Какво покрива “Пълно автокаско”

Съветваме ви да изберете точно този вид. Тя покрива всичко възможни рискове - от пълна загуба, до частично настъпили щети при:

- кражба;

- пожар при неработещ двигател, вследствие на мълния;

- експлозия или пожар, който е възникнал по време на престой при неработещо МПС, като резултат от случайно събитие или техническа неизправност;

- произшествие, произлязло от сблъсък с друг автомобил или други живи и неживи предмети ( хора, животни, препятствия на пътя);

- пожар по време на движение или включен двигател по време на престой;

- умишлени действия на трети лица, които да доведат до повреда;

- при паркирана кола, ако настъпят вреди от друго превозно средство, животно, човек или странични предмети;

- неизбежно природно бедствие.

Как се изчислява

Изчислението става посредством характеристиките на вашето превозно средство. Можете да се обърнете към застрахователя, който ще извърши услугата или да се възползвате от онлайн калкулатор. Попълнете вашите данни и тези на автомобила и само вижте резултата още преди сключването на договора. Съветваме ви да не пестите и да се възползвате от този вид застраховане, за да осигурите спокойни дни както за вас, така и за вашето МПС.