Основният турски авиопревозвач Търкиш еърлайнс няма да изпълнява международни полети до 1 май, съобщи днес в Туитър генералният директор на компанията Билял Екши, цитиран от ТАСС.

"В рамките на мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса беше взето ново решение за спиране на вътрешните и международните полети до 1 май. Преди това полетите бяха отменени до 17 април", посочи той.

Същевременно Екши уточни, че не всички вътрешни полети са отменени и че самолетите "в ограничен режим ще летят до 14 големи града в страната", включително Анкара, Анталия, Истанбул, Измир, Диарбекир, Трабзон, Коня и Адана, допълва БТА.

Телевизионният канал НТВ отбелязва, че от 29 март от всички пътници, използващи вътрешни полети в Турция, се изисква да притежават специално разрешение за полет, което се издава от министерството на вътрешните работи с цел намаляване на риска от разпространение на новия коронавирус. Разрешителното може да бъде издадено предварително или на летището след преминаване през съответните процедури и медицински преглед.

По-рано Търкиш еърлайнс взеха решение да прекратят от 27 март до 17 април полетите до всички дестинации, с изключение на тези до Москва, Адис Абеба, Вашингтон, Хонконг и Ню Йорк. По-късно тези полети също бяха спрени.

Първият случай на коронавирус в Турция беше потвърден на 10 март у местен жител, завърнал се от Европа. Общият брой на заразените достигна 15 679 души, починали са 277 души, а 333 са оздравели.