Петр Келнер започва своя бизнес в началото на деветдесетте години. PFF е абревиатура на Prvni privatizacni fond - "Първи приватизационен фонд", който участва в масовата приватизация. Келнер го стартира през 1991 г. с партньори, които по-късн напускат. Няма ясна причина какво седи зад успеха на PPF, а само слухове и истории.

Ггрупата сега има бизнес в области като финанси, телекомуникации, производство, медии и биотехнологии. Активите се оценяват на з44 милиарда евро към юни 2020 г. Основният финансов бизнес е потребителската кредитна група Home Credit NV, където Китай е най-големият му пазар.

PPF притежава от банки до недвижими имоти и телекоми в Европа и Азия, включително чешкия телекомен оператор O2 Czech Republic и глобалния кредитор Home Credit.

Една от най-важните сделки е придобиването на най-голямата чешка застрахователна компания, - "Чешка застрахователна компания", която купува в средата на 90-те години. PPF по-късно стартира съвместна група с голямата италианска застрахователна група Generali, но през 2013 г. продава дела на партньора си.

Групата създаде и нвестиционната банка PPF и търговската банка Air Bank, както и eBanka, която бе купена от Raiffeisenbank. Петр Келнер имаше връзки с други чешки и словашки бизнесмени. Например заедно с Карел Комарек и неговата KKCG Group купуеа бившата държавна лотария Sazka, По-късно PPF я продаде на KKCG и запази само Arena – мултифункционална зала за спортни и културни събития в Прага.

PPF инвестира в енергийния сектор заедно с друг чешки милиардер - Даниел Кретински, а отскоро и в областта на електронната търговия. Двамата контролират Rockaway Group,

Един от важните бизнеси на PPF започва чрез медиите. Компанията е участвала в сделката за най-голямата чешка частна телевизия - Nova. Тя е продадена с печалба на американската компания СМЕ. Тогава Келнер запчваа бизне с Иржи Шмейц, който подпомага за разширяването на финансовата компания Home Credit в Русия, САЩ, Китай.

Освен другите инвестиции на PPF в Русия като веригата за търговия на дребно Eldorado или дела в банка Home Credit е може би най-важната от бизнес. Екипът работи усилено и в продължение на много години за отварянето на огромния китайски пазар и все пак успя през 2010-а.

През 2012 г. PPF обяви плана си да стане четвъртият чешки мобилен оператор. Включва се се в търг за честотти, но се оттегли. Тогава най-големият оператор по това време реши да се съсредоточи върху дейността си в Латинска Америка и продаде бизнеса на Келнер. PPF реши да раздели стационарния и мобилния бизнес на O2, чиито се търгуват на фондовата борса в Прага.

В България PPF се появява преди повече от две години, когато купи бизнеса на норвежците от Telenor. PPF Group купи телекомуникационния бизнес на норвжците активите нв Централна и Източна Европа за сумата от 2,8 млрд. евро. Сделката включваше операциите в България, Унгария, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation. Цената на придобиването се равнява на 6,4 пъти печалбата на бизнеса на Telenor в Централна и Източна Европа за 2017 г. 400 млн. евро от сумата ще бъдат платени разсрочено - на 4 вноски за период от 4 години.

На следващата година PPF се появи като кандидат купувач на Нова тв. Дори се стигна до предварително споразумение с тогавашния собственик - шведската група Modern Times Group (MTG). Комисията за защита на конкуренцията обаче отказа да одобри сделката и тя пропадна. Стойността бе малко над 185 млн. евро.

PPF все пак стана собственик на телевизия в България, след като купи Би Ти Ви. Това стана по подобие на сделката с телекома - бе придобит бизнеса на Central European Media Enterprises (CME) за 2,1 млрд. долара в България и в още четири държави - Румъния, Чехия, Словакия и Словения.