Цените за ремонт на трите язовира, за които министърът на икономиката Кирил Петков днес даде информация, са завишени. Това коментира предшественикът му Лъчезар Борисов на брифинг.

Цената на единия вид бетон е 90 лв., а на другия - 95 лв. на кубичен метър. Колегите на Кирил Петков използват общата сума по полагане на бетон с часовата ставка за труд от 8 лв. на час, складови разходи, печалба. Механизацията на една бетонпомпа на машиносмяна е 195 лв.
Относно разходите за транспорт - такава цена няма в проектите, тя включва доставка и полагане на трошен камък, както и неговата стойност, той струва 26,50 на кубичен метър, чакълът - 10 лв. на кубичен метър, механизация - 352 лв., валяк - 264 лв., товарен автомобил -198 лв. Тези данни представи Борисов, като показа и фактура за извършената работа. 

Той добави, че е видно, че язовир "Пазар дере" е бил изпуснат. Директорът на държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовири" Цако Бънчев казва, че язовирът е бил пълен преди дни, тъй като съоръжението все още е в ремонт и периодично е изпразвано до мъртъв обем. На 31 май е бил пълен, показа снимка Борисов. 

По думите му  собствеността на язовирите, които не са можели да се стопанисват от общините и затова те са ги предали на държавното предприятие, все още не е прехвърлена, тъй като липсвали документи. 

"За ремонтираните язовири ключовете за изпускателите са предадени на предприятието и то изпуска язовирите, ДАМТН осъществява контрола колко е опасен язовирът. Председател на УС на предприятието е Стамен Янев, питайте ги тях защо са изпускани", каза Борисов.