Когато става въпрос за създаване на красива и функционална външна всекидневна зона, изборът на правилните плочки за двор е от съществено значение. С толкова наситен пазар на подови настилки за градини и дворове, може да е трудно да разберете откъде да започнете. За да направите най-добрият избор трябва да се запознаете с характеристиките и качествата на различните решения.

Керамични плочки

Керамичните плочки са популярен избор за вътрешни дворове поради тяхната достъпност, издръжливост и гъвкавост. Пазарът е наситен от различни модели, с които да обзаведете вашия двор и градина по начина, по който си го представяте. Керамичните плочки са лесни за почистване и изискват малко поддръжка, което ги прави чудесен избор за хора, които разполагат с ограничено време за поддръжка на двора.

Порцеланови плочки

Порцелановите плочки са по-плътни и по-издръжливи от керамичните представители, което ги прави популярен избор за външни дворове. Те са устойчиви на драскотини, петна и избледняване и се предлагат в широка гама от стилове и покрития. Порцелановите плочки също не изискват много поддръжка, подобно на керамичните.

Настилки от естествен камък

Настилките от естествен камък, като гранит, шисти и травертин, са красива и издръжлива опция за вашето дворово пространство. Предлагат се в гама от цветове и текстури, добавяйки нотка естествена елегантност към всяко външно кътче. Плочките от естествен камък обаче могат да бъдат по-скъпи от другите видове плочки за вътрешни дворове и изискват редовна поддръжка, за да изглеждат по най-добрия начин.

Бетонни плочки

Бетонните плочки са модерен и универсален вариант за двор. Те са издръжливи, достъпни и могат да бъдат с персонализирана форма, за да отговарят на вашия личен стил. Бетонните плочки също не изискват много поддръжка и могат да издържат на интензивен пешеходен трафик, което ги прави чудесен вариант за открити зони с голям човекопоток. Неслучайно повечето тротоарни плочки се правят от бетон. Визуално опциите тук са по-малко в сравнение с останалите споменати варианти, но въпреки това могат да се впишат в дизайна на всяка градина и двор.

Стъклени настилки и елементи

Стъклените настилки са уникален и модерен вариант за вашия двор. Предлагат се в различни цветове и могат да се използват за създаване на красив и привличащ вниманието дизайн. Стъклените интериорни и екстериорни решения се считат за екстравагантни - имат неограничени опции за дизайн и може да се имплементира във всеки проект. Подразбира се, че стъклото и стъклените изделия не притежават здравината на гореспоменатите алтернативи и не са подходящи за натоварени зони.

Изберете правилния материал за вашия стил и нужда

Изборът на правилната настилка за вътрешен двор е от съществено значение за създаването на красив и функционален двор. Изберете комбинацията, която отговаря най-точно на вашите естетически виждания и начин на живот - така ще успеете да превърнете вашето дворно пространство в мечтания градински оазис.