Участие в изложението ще вземат представители на около 9000 компании от 152 страни

Испанската столица Мадрид е домакин на започващото днес 44-о издание на Международното туристическо изложение FITUR 2024. То е едно от най-големите в света и ще продължи до 28 януари. Организаторът на събитието е "Ифема Мадрид" (IFEMA MADRID).

Около 150 000 души от туристическия бранш ще имат възможност да присъстват на FITUR 2024, а още 100 000 посетители от по-широката публика ще могат да посетят изложението през уикенда. Очаква се събитието да донесе над 430 милиона евро приходи за Мадрид, съобщава БТА.

Участие в изложението ще вземат представители на около 9000 компании от 152 страни – с 20 повече, отколкото през 2023 г., както и 806 изложители.

България ще бъде представена от седемнайсет представители на родната туристическа индустрия - туроператори, туристически агенти, общински администрации.

Страната ни ще бъде представена като дестинация за целогодишен туризъм, предлагаща възможности за зимен, културен, еко, SPA и уелнес туризъм. 

Министърът на туризма Зарица Динкова и водена от нея делегация са на посещение в Испания в рамките международното туристическо изложение, съобщиха по-рано от пресцентъра на туристическото министерство.

По време на среща с държавния секретар по туризъм на Росана Марийо, провела се вчера, министър Динкова е заявила, че тази година България ще открие първото си национално туристическо представителство в Испания.