Директорът на Агенция „Митници" Георги Димов е участвал в годишната конференция на ръководителите на митническите администрации от Европа на Световната митническа организация (СМО) в Брюксел.

По време на конференцията е представен и обсъден  планът за модернизация на организацията,  който предстои да бъде одобрен от Съвета на СМО през юни.

„Планът следва да отразява постигнатия напредък и общите позиции на Европейския съюз, които са мотивиращ фактор за сътрудничеството между митническите администрации. Регион Европа съдържа в себе си няколко от най-натоварените митнически пунктове в света, сред които е и „Капитан Андреево", коментира Георги Димов.

По време на годишната конференция беше представен докладът от глобалната среща на регионалните структури и докладите от финансовия и одитния комитети на СМО за финансовата 2024-2025 г.

Регион Европа е номинирал и свои представители в управителните органи на организацията. Очаква се разпределението на местата да бъде завършено на срещата през юни.