IT и аутсорсинг индустрията набира голяма скорост в Пловдив. В сектора вече са заети около 6000 души. Очаква се до 3 г. под тепетата да бъдат открити нови 5000 работни места, съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов.
150 служители ще наеме т.г. в Пловдив Telus international Europe, която е най-големият работодател в аутсорсинга у нас. В компанията в момента са заети 2500 души - 2200 в столицата и 300 в града на тепетата. Те обслужват повече от 50 клиенти в цял свят в сферата на онлайн плащанията, туризма, гейминг индустрията. .
"100 от вакантните позиции в Пловдив са за кадри с немски и френски. Следващата седмица стартираме безплатна езикова академия за кандидати, които желаят да подобрят нивото си по тези езици. Обучението ще е от 4 до 6 седмици. На успешно преминалите курса ще се предлагат трудови договори", коментира президентът на фирмата Ксавие Марсенак. Той добави, че един от проектите на компанията е привличане у нас на чужденци и българи, които работят навън. В пловдивския офис вече работят 20 души от 8 националности.

Ксавие Марсенак е категоричен, че аутсорсинг секторът в Пловдив ще продължава да расте
Ксавие Марсенак е категоричен, че аутсорсинг секторът в Пловдив ще продължава да расте