С карта за гориво на „Шел България“ ЕАД могат се плащат електронна винетка, а от 1 март и маршрутна карта, при покупката им чрез каналите за продажба на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Досега плащанията на пътни такси бяха с банкова карта или в брой. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ сключи в края на 2019 г. година договор с „Шел България“ ЕАД, след което компанията премина успешно процедурата за постигане на оперативна съвместимост с електронната система за събиране на пътни такси. Заявление за сключване на договор, съгласно Общите условия, е подало и германското дружество UTA и предстои подписването му. Съгласно Общите условия, сключеният договор влиза в сила след успешно доказване на оперативна съвместимост на предлаганите горивни карти с електронната система на АПИ и внесена банкова гаранция.

Плащанията с индивидуалните карти за гориво на „Шел България“ ЕАД се извършват чрез ПОС терминали в областните пътни управления, в гишетата за продажба на ГКПП „Калотина“, „Кулата“, „Капитан Андреево“, „Дунав мост“ при Русе, „Дунав мост 2“ при Видин. С карта за гориво може да се плаща и на терминалите за самотаксуване.