След отпадане на карантина, наложена в Банско с цел недопускане разпространението на COVID-19, част от бизнеса в града вече е започнал работа. Това съобщи за БТА кметът на общината Иван Кадев. По думите му ситуацията в Банско се нормализира. Вече работят част от предприятията, като основно това са представители на малкия и среден бизнес. Сред тях са такива, които осигуряват по 20-30 работни места, има и такива, в които са заети между 50 и 100 човека, посочи Кадев. Вече работи и заводът за телефонна апаратура в курортния град, в който работят около двеста човека, каза кметът на Банско. Наблюденията на общинското ръководство са, че работодателите спазват изискванията за хигиенно-санитарните условия, наложени от Министерството на здравеопазването.

Кадев посочи, че бизнесът, ангажиран в сектора на хотелиерството и ресторантьорството, няма да започне скоро работа така, както е в цялата страна.

Във връзка с предстоящите Великденски празници, които всяка година привличат към Банско много хора от страната и чужбина, Иван Кадев каза, че достъпът до града продължава да е ограничен. Уточнението е свързано с многото апартаменти в курорта, собственост на хора от различни части на страната. "На Банско беше наложен карантинен период, който беше изпълнен от всички и сега продължава да има контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на града и това трябва да знаят всички хора", каза още Иван Кадев. Той уточни, че няма да бъдат допускани хора, чиято адресна регистрация не е в Банско.