Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че американското правителство трябва да получи голям процент от приходите от евентуална сделка за преотстъпване от ТикТок на неговите операциите в САЩ на компанията Майкрософт, предаде Ройтерс.

Пред репортери Тръмп каза, че САЩ искат да направят възможна всякаква сделка за продажба на притежаваното от Китай видеоприложение и поради тази причина заслужават дял от приходите, било то от Китай или от Майкрософт, предава БТА.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителен указ, ограничаващ за федералното правителство и подведомствените организации възможностите за наемане на чуждестранни работници. Текстът на документа е разпространен от пресслужбата на Белия дом, предаде ТАСС.

Новите норми касаят в частност работните визи от категорията Н1-В за висококвалифицирани чужди специалисти. Указът изисква от американските правителствени ведомства и различни подизпълнители, работещи по федерални договори, да отдават при наемане на сътрудници приоритет на граждани и пребиваващи в САЩ, както и на притежателите на зелени карти и само ако липсва подходящ кандидат, да наемат чужденец за позицията.

Според Блумбърг в близките няколко седмици ще бъдат обявени и други изменения в програмата за визите Н1-В.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да съди властите на щата Невада, след като местните законодатели демократи приеха закон за разпращане на бюлетини до всички гласоподаватели, с които те да гласуват по пощата, предаде Ройтерс.

Тръмп определи това като незаконен среднощен преврат и каза, че администрацията му вече подготвя иска.

Невада стана седмият щат, който изпраща бюлетини на всичките си регистрирани гласоподаватели за изборите на 3 ноември. Юта, Колорадо, Хавай, Орегон и Вашингтон вече провеждат изборите си изцяло по пощата, а Калифорния и Върмонт решиха да го направят тази година заради пандемията.

Тръмп не веднъж е казвал, без да привежда доказателства в подкрепа на твърдението си, че гласуването по пощата ще доведе до повсеместни измами.