Компютърен специалист с успешен бизнес в София раздава тонове картофи на бедни. Фермата на Димитър Димитров е в кюстендилското с. Еремия, където отглежда екологично чиста продукция за 50-те си служители в столицата. Тази година посадил повече картофи и реколтата е много добра. Заради това решил да ги раздава на хора от района.

До момента е дарил над 10 тона на Комплекса за социални услуги в Кюстендил. Доставил още около един тон на възрастни хора в района на Еремия. 2 тона са дадени на общинската фирма "Ученическо хранене". Още един тон са дарени и на дома за възрастни хора с увреждания "Ильо Войвода" в Кюстендил.

Преди дни разположил няколко тона на пътя пред нивата, за да може който минава да си вземе. Забелязал обаче, че спират хора с лъскави коли и си товарят стотици килограми, и се отказал от тази идея.

В събота и неделя служителите от Комплекса за социални услуги към община Кюстендил и доброволци събираха картофите от полето и ги разнасяха по домовете на самотни, бедни и възрастни. Около 800 човека получиха по едно чувалче с картофи.

Преди дни Димитров сподели в социалните мрежи идеята си да раздава картофи без пари. "Станах неволен свидетел как възрастна жена получи три картофа срещу един лев на пазар "Иван Вазов" в София. Тогава цената на картофите на този пазар варираше между 1,60 и 2,00 лева. Ние отглеждаме картофи и знам много добре каква е себестойността им. Два лева за килограм е изключително несправедлива цена и това ме накара да наема сергия на този пазар. Оттогава на сергия номер 13 можете да намерите картофи на справедлива цена, а нашите продавачи са инструктирани да "мамят" възрастните купувачи с теглото на стоката - слагат още картофи след като издадат касов бон", обясни причината за благотворителната си акция компютърният спец.