Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова инспектира строителна площадка на АМ „Хемус“ по пътя Русе- Велико Търново. На обекта има разположен голям брой строителна техника.

Оказва се, че на въпросния обект има изготвен проект, но няма разрешение на строеж. Според министър Комитова обаче се вижда, че се копае. Тя уточни, че са много далеч от разрешението за строеж, защото има ПУП и отчуждителни процедури. Попита също защо са давани пари авансово.

За участък 6, съгласно доклада на Сметната палата, са платени авансово около 90 млн. лева на фирма Х, за да купува материали за бъдещи строежи, каза регионалният министър.

"Първо проверихме един камион с документи и след като направихме проверката по документи, свързани със свлачища, пътища и други строежи, сега сме тръгнали на проверки на място. Проверките, които правим касае извършване на строителни ремонти за 600 млн. на фирми, които са полагали асфалт, работили са и трябва да установим дали са извършени, и трябва да ги изплащаме. Другата група проверки е на обекти като този, където трябва да установим какво се случва на място", каза Комитова, цитирана от БНТ

По думите на министърката от вчера до днес има съществени промени по тази площадка. Тя показа снимки от вчерашния ден, като обясни, че днес има много голяма организация да се работи на този строеж. Вчера е било напълно различно.