Една от първите задачи на служебното правителство на Димитър Главчев е да избере шеф на митниците на мястото на арестуваната Петя Банкова, научи "24 часа". Това трябва да стане още в първия работен ден на кабинета.

Източници от митниците са информирали новото правителство, че за първи път титулярната началничка Банкова не е посочила свой заместник на поста докато не е на работа. Това причинява проблеми не само в нормалната работа на митниците, но дори няма кой да разпише плащането на заплатите на служителите на агенцията. 

Агенция "Митници" изненадващо остана без началник, след като миналата седмица, назначената преди 40 дни от бившия финансов министър Асен Василев, Петя Банкова бе арестувана в акция на ДАНС и антикорупционната комисия. Срещу нея бяха повдигнати обвинения за връзки с контрабандисти от канала на Николай Николов-Паскала. В събота Софийският градски съд я остави в ареста.

В разследването бе замесено и името на главния секретар на МВР Живко Коцев. Той пък в момента е в болница, а според неофициална информация прокурорите го чакат да оздравее, за да му повдигнат обвинения.