Първият електрически модел в историята на Alfa Romeo - Milano, бе представен официално в сторицата на модата. Градският кросоувър ще се предлага освен изцяло на ток и като хибрид.

В електрическата си версия Milano ще се предлага в две версии на мощността - 156 или 240 к.с. Батерията от 54 квч предлага висока енергийна плътност и много добро съотношение между номинална и използваема енергия. Във версията със 156 к.с. литиево-йонната батерия осигурява 410 км пробег в цикъла WLTP или 590 км при градско каране. При зареждане на 100-киловатова станция на Milano са нужни по-малко от 30 минути, за да се напълнят батериите от 10 до 80%.

Във версията Ibrida кросоувърът е с в две версии на задвижване: на предните колела или на всички - Q4.

Хибридната модификация е със 136 к.с. 48-V Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) архитектура. Двигателят с вътрешно горене е 1,2-литров 3-цилиндров с турбо с променлива геометрия. Електрическият компонент се състои от 48-волтова литиево-йонна батерия и 21 квт електрически мотор, вграден в иновативната 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител, която работи заедно с инвертора и блока за управление на трансмисията, за да осигури максимална ефективност.

В града тази версия в половината от времето гарантира електрическо шофиране, не само при маневри за паркиране или при ниска скорост, но и извън насалените места при каране със скорост до 150 км/ч.