"За шефката на ДНСК Милка Гечева - имах информация, че ще бъде уволнена и я споделих във Фейсбук. Тази тема за мен е важна, както и за много други, към настоящия момент тази информация не е потвърдена. Но го приемете като информация в аванс". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Поискахме становище на инспекцията за заведенията в Слънчев бряг, които се водят преместваеми, но заемат голяма площ от декар и половина. Какъв бе отговорът но Гечева? Перверзно изопачи закона", аргументира се той.  

"500 000 страдат от шумовия терор в чашата на Несебърския залив заради тарикати, които правят обороти по 100 000 лева на нощ". Така той защити проверките, в които той участва през лятото. "Шумът е много сериозен проблем на българския туризъм", настоя той. И намекна, че има известни търкания с министъра на туризма по насоките, в които трябва се развива отрасълът.

"Слънчев бряг АД и в момента е кухо образование, което се разпорежда само с алеите и тротоарите", допълни Симеонов.

"Няма коалиция, в която няма търкания. Естествено е търканията да са тривиални - по кадрови въпроси, като този с Гечева. Да не би да няма по-големи специалисти от нея", попита риторично той. Ако има натиск за назначение на партийни кадри, калинки, некадърници, обръщам се към другите министри - елате при мен", каза още Симеонов. И намекна, че има напрежение в коалицията. "Трябва да има обсъждане на въпросите в коалицията, а то няма", сподели той.