BMW Z4 няма да има ново поколение. Това предстои да бъде официално потвърдено, но не би било изненадващо предвид слабите продажби. Миналата година BMW продаде само 1881 копия на Z4 в САЩ. Въпреки че това е увеличение в сравнение с 2022 г., продажбите са намалели значително от 2019 г., когато са продадени 2941 броки.

Изглежда, че серията 8 Coupe и Cabrio също може да бъде прекратена. Моделът може да продължи да съществува под формата на версия Gran Coupe. Обмисля се дори и електрически i8, който да се изправи срещу Porsche Taycan и бъдещия Mercedes-AMG GT EV с 4 врати.

Американските медии също съобщават, че Alpina ще бъде преместена в по-високия пазарен сегмент, за да се конкурира с Mercedes-Maybach. Това може да доведе до радикални промени, тъй като Rolls-Royce Ghost трябва да бъде спрян от производство и на практика ще бъде заменен от Alpina B7. Това е рискован ход, защото според американските медии Rolls-Royce е емблематична марка с универсална привлекателност, докато Alpina, от друга страна, не е добре известна извън кръговете на ентусиастите и не предизвиква същото чувства като Rolls-Royce.