300 000 лева санкция грози ивицата Слънчев бряг Север, съобщи преди минути в комплекса министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя на място се запозна как вървят повторните инспекции по плажовете като обобщи, че голяма част от пропуските, установени при проверки в началото на сезона са били отстранени. 40 плажа са минали през повторната инспекция, като най-сериозни нарушения са констатирани на "Слънчев бряг Север" и "Несебър Юг". Става въпрос за превишаване на позволената площ за поставяне на търговски обекти на платената зона, както и равнопоставеност при достъпа до морето от платена и безплатна зона.

В момента се извършва проверка на ивицата "Слънчев бряг Център" като проблеми на този етап в нея не са открити. Заедно с министър Ангелкова в обиколката участва съветника й Живко Табаков, който е и общински съветник в Бургас.

Малък инцидент стана по време на брифинга на Ангелкова заради силното августовско слънце на журналистка й прилоша като медицинските екипи бърза реакция. Линейка пристигна за 5 минути.