С малки законодателни промени можем да вкараме проблемът с кражбите на ток  в разумни граници, заяви в края на дискусията "Да спре кражбите на ток и съоръженията" Момчил Андреев, главен изпълнителен директор на "Енерго-Про Варна".

ЕВН ще участва в работната група, която да направи мерките, които да ограничат кражбите, това е бреме, което честните хора, които си плащат тока, трябва да понасят, заяви Роберт Дик, председател на УС на "ЕВН България".

Славчо Нейков от Института за енергиен мениджмънт заяви, че това е проблем, който не само засяга частния сектор, а национален. Надявам се следващите стъпки за бъдат бързи и конкретни,защото това засята крайния потребител, бизнеса, домакинствата и не на последно място хвърля сянка върху реномето на държавните институции.

 Нейков заяви, че  санкциите не са ефективни - нито в административен, нито в наказателен план. И призова законодателната власт  да посрещне новите предизвикателства в кражбите  на ток, а именно организираните групи,  с адекватни промени  в Наказателния кодекс.