Протестната блокада на работниците пред обувния завод в град Ветрен продължава втори ден. Те не позволяват на собствениците на фирмата да изкарат основните машини, тъй като все още очакват заплатите си за декември и полагащите им се обезщетения. В началото на годината фирмата беше продадена, а 120 -те работници съкратени без предупрежение.

Работниците са притеснени, че няма да получат парите си и не позволяват извозването на машините, тъй като това е единствената възможност някой да ги чуе. В четвъртък беше направен опит машините да бъдат изкарани, което ескалира напрежение. Една от протестиращите заяви:

Седим и чакаме, докато не се реши проблемът! Поне декемврийската заплата да ни изплати! Няма да позволим да изкарат тези щанци. Това са машини, основни средства. Фирмата е продадена. Управителят на завода е казал, че фирмата не е негова и няма нищо общо вече с нея. За съжаление, за работниците няма никакви закони. Всичко ни е потъпкано.

В писмо до националния омбудсман Мая Манолова търсят съдействие, тъй като нямат средства поотделно да съдят собствениците на фирмата.