Два месеца преди въвеждането на новата роуминг регулация, Виваком предлага планове, в които всички включени национални минути важат и за разговори със страните Европейския съюз. Новата тарифна линия на телекома - Smart, влиза в сила от 20 април. Може да се изберат девет плана на цени от 9,99 до 49,99 лева ва месец.

Виваком стартира и първия по рода си план с неограничени MB на максимална скорост в България, без разделение към различни сайтове и приложения - Smart U. Той предлага и неограничени минути отново за ползване в страната и в целия Европейски съюз.

Всички тарифни планове от новата линия имат включени неограничени минути за разговори в мрежата на Виваком, като част от тях имат и безплатни минути към фиксирани и мобилни мрежи в ЕС. Плановете осигуряват и до 7500 MB за безплатно сърфиране в роуминг в ЕС.

Smart тарифите имат достъп до 4G мрежата на Виваком, без значение от месечната такса и без да е необходимо потребителите да плащат допълнително за това.
Новите планове осигуряват на потребителите и добавено облачно пространство от 128 GB с VIVA pCloud, както и до 45 канала мобилна телевизия с услугата TV GO.