Двете трасета на "Струма" били най-безопасният и най-евтиният вариант

Дунав мост 3 ще стане в обозримо бъдеще при Русе. Става дума за изцяло ново съоръжение, каза регионалният министър Николай Нанков пред Нова тв. През 2025 г. трябва да има изцяло завършена магистрала "Хемус". Междувременно стартираме и проектирането край Севлиево, това е имал пред вид премиерът Бойко Борисов. До края на мандата на правителството на ГЕРБ ще бъдат изградени 100 км от магистралата, каза Нанков.

Транспортни средства до 3,5 това - тирове и големи автобуси, ще плащат с електронни винетки на специален режим, а основната част от толтаксите ще се поемат от големите тирове. Възможно е таксите да бъдат по-високи в пиковете часове и да намалят след 22 ч например.

По пвоод магистрала "Струма" той каза, че само 14 км от нея се разделят на две трасета. Пет пътни възела ще улесняват хората от Кресна да стигнат до нивите си. Ще има 2 зони за отдих и търговия в района на Симитли.

Апостол Апостолов, кмет на Симитли, каза, че двете трасета устройват хората, най-важното било да има магистрала.

Това ще бъде магистрала убиец, контрира природозащитникът Андрей Ковачев. Половината трафик се изнася, скоростта се ограничава, отвърна министърът. Това бил най-безопасният и най-евтиният вариант.