Премиерът Бойко Борисов за пореден път показа, че мисли и действа държавнически. Това заяви пловдивският превозвач Петко Ангелов, след като се разбра, че след намеса на министър-председателя проектозаконът за Българска автомобилна камара се оттегля. "Това ще внесе успокоение в бранша", коментира вторият по големина превозвач в Пловдив.

Точно в 10 часа пред неговата база бяха наредени десетки автобуси, маршрутки и камиони, готови да потеглят на протестно шествия във втория по големина град.

"Не се радвам. Толкова енергия и нерви отидоха за борба срещу един лобистки проектозакон. Вместо да вложим тези усилия в подобряване качеството на услугата и сигурността на пътниците", коментира управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков. Според него положителното от срещата на негови колеги с премиера е, че са споделили пред Борисов за проблемите в бранша. А те са свързани с липсата на кадри и нерегламентираните превози. "Очаквам развитие. Не мога да кажа, че се чувствам победител и щастлив", завърши Дошков.

Строените за протест автобуси, камиони и маршрутки бяха откарани към автопарковете и не се наложи да преминат в шествие из Пловдив. Това дойде добре дошло за гражданите, тъй като трафикът и без това е силно натоварен. Десетки автобуси, маршрутки и камиони бяха готови за протестно шествие в Пловдив срещу проектозакона за автомобилна камара.

Десетки автобуси, маршрутки и камиони бяха готови за протестно шествие в Пловдив срещу проектозакона за автомобилна камара.
Полицаи напразно осигуряваха реда около превозните средства.
Полицаи напразно осигуряваха реда около превозните средства.