Окръжният съвет на Кълъраш и община Павликени подписаха в сряда партньорско споразумение за управление на извънредни ситуации, съобщава днес румънският вестник "Адевърул".

Проектът е на стойност 949 799 евро и визира следните дейности: в България - укрепване на бреговете на реките в община Павликени и подобряване на проводимостта на реките Михалска и Ломя, а в Румъния - закупуване на специализирано оборудване (високопроходимо превозно средство с ремарке на стойност 300 000 евро и джип, оборудван с камери за намалена видимост), предава БТА.

В рамките на проекта ще бъдат организирани съвместни учения и ще бъдат подготвени и подписани партньорски споразумения между двата региона. Резултатите от проекта ще допринесат за по-добра защита на населението при извънредни ситуации чрез действия по превенция и интервенция, а броят на населението, което ще се възползва, надхвърля 300 000 души. Споразумението за партньорство бе подписано от председателя на Окръжния съвет на Кълъраш Василе Илиуца и кметът на град Павликени Емануил Манолов.