Столичният кмет Йорданка Фандъкова също подчерта, че всички сектори на икономиката изпитват затруднения с кадрите

Вицепремиерът Томислав Дончев и столичният кмет Йорданка Фандъкова отправиха идентични послания към строителния бизнес, в които сред акцентите беше промяна във възнаграждението на труда на заетите в сектора.

Проблемът с кадрите е проблем за целия бизнес, изтъкна Дончев по време на дискусионен форум "Строителството през 2019 г. - перспективи и предизвикателства". Сред мерките за справяне с този проблем Дончев посочи разгръщането на дуалното обучение и повишение на възнаграждението на заетите. Като прогноза или анализ, подгответе се за такъв тип конюнктура, включително и ценова, при която дефинитивно цената на труда ще расте, обърна се към строителния бизнес Дончев. Това, което имаме последните няколко години - ръст от около десет на сто на година, ще продължи, изтъкна вицепремиерът.

 и той е особено осезаем в строителството. Но със сигурност трябва да направите усилие да запазите кадрите да не за заминават там, където им плащат повече, а това става с по-високи заплати и по-добра мотивация, каза столичният кмет.