Баневи купили имението си в Бояна от бизнесмена за 3,5 млн. евро, той го строил за фирмената резиденция

Аз не съм бил член на партия и не ме интересуват партии. Не съм ползвал инструментариума на държавата, почти избягвам напълно и тези еврофондове. Първия милион го направих с консултантски услуги, лесно се взимаха пари. Разликата между мен и кредитни милионери, е, че аз съм си върнал парите. Това каза собственикът на "Свилоза"  Красимир Дачев в предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви.

Както казва Алеко Константинов, и едните, и другите са маскари. Чудя се защо не разбираме, че трябва правителството да е стабилно. България никога не е стояла толкова стабилно както сега на политическата карта, каза още той.

Ние сме толкова изобретателни да се плюем сами, а когато дойдат чужденци у нас - харесват всичко. Смешно е да се плюем, при положение че вървим нагоре, коментира още Дачев.

Бизнесменът каза на въпрос на водещата, че арестуваните в Ница преди дни Николай и Евгения Баневи са купили за свой дом неговата сграда в Бояна, която той строил за фирмена резиденция. Това е палатът, който прокуратурата показа след обиските в дома на Баневи. За имението Баневи платили на Дачев 3,5 млн. евро.

Според Дачев показването на снимки от гардеробите на Баневи е проява на лош вкус, както и формиране на лош вкус в обществото. На въпрос на водещата как би реагирал, ако види по телевизията своя гардероб, бизнесменът заяви: "Аз моят гардероб съм си го купил сам и съм си платил данъците".

Според Дачев действително е имало бандитска приватизация, но 20 г. по-късно е прекалено късно да търси сметка за това.