По проект „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“ улица „6 септември” бе открита с водосвет след ремонт, финансиран от оперативната програма ”Региони в Растеж”. Улицата се намира в индустриалната зона на града и ще облекчи много трафика – казаха бизнесмени от района

Обща стойност на проекта е 1 441 318.08 лв., 100% безвъзмездна финансова помощ ,1 225 120.37 лв. европейско финансиране, 216 197.71 лв. национално съфинансиране – каза ръководителят на проекта Даниела Сивкова. Срокът на договора е 2 години и изтича на 16 декември т.г. Сред целите му е повишаване на достъпността, взаимосвързаността и сближаването в рамките на ареала на град Добрич и неговата периферия.

Улица «6 септември» е с обща дължина 1 145 метра. За хората в нераностойно положение са

изградени нови тротоарни настилки от унипаваж, съобразени с изискванията на Наредба № 6, за достъпна среда с понижени до нивото на настилката бордюри, поставени са и тактилни плочки в помощ на хората с увредено зрение – каза още Сивкова.

Изградени са прилежащи паркоместа към уличното платно, поставена е маркировка и пътни знаци. Подменено е уличното осветление с енергоефективно.

Бизнесмените поискаха и изграждане на кръгово движение на възлово кръстовище, през което минава улицата . Кметът Йордан Йорданов каза, че това ще се случи при първото добро време в Добрич.

Снимка - кметът Йордан Йорданов и бизнесмени откриват улицата