Туроператорите очакват възстановяване на миналогодишните продажби на екскурзии в Турция в средата на август, съобщи Асоциацията на туроператорите на Русия /АТОР/, предаде ТАСС.

Първите полети бяха максимално натоварени. Руснаците имат възможност да заминат за турски курорти в следващите почивни дни, свободни места в чартърните полети все още има. Но тази ситуация няма да продължи дълго, заявиха от АТОР.

В Pegas Touristik смятат, че за задвижването на турската дестинация ще бъде необходима седмица, търсенето ще расте динамично и взривен ръст на продажбите е възможен в средата на август. Затова представители на туроператора съветват туристите още сега да помислят и да си закупят екскурзия в Турция, ако планират да почиват там през есента, предава БТА.

Експерти от Anex Tour прогнозират, че в близките две-три седмици търсенето по това направление ще стане по-планово и показателите за продажби ще се върнат към характерните за това време на годината обеми.

Вчера Русия възобнови самолетните връзки с курортните градове на Турция, които бяха прекъснати заради пандемията в края на март. Полети за Турция има от Москва, Санкт Петербург и Ростов на Дон.