Емблематичният Mercedes-Benz SL Pagoda бе превърнат в мощен електрически автомобил. Британската компания Everrati Automotive, която е специализирана в преобразуването на класически коли на такива, работещи с електромотор, представи нов проект, базиран на роудстъра от 1963-а. Pagoda, съвместно със специалисти по реставрация от Hilton & Moss, беше трансформиран в елегантен и луксозен електрически автомобил, който се оказа по-мощен и динамичен от оригиналния модел, но в същото време внимателно запази оригиналния външен вид и интериора си.

Everrati сменя оригиналният 6-цилиндров двигател с два електрически мотора - базовият вариант е с обща мощност 175 конски сили, но се предлага и версия с 305 коня. И двете модификации вдигат максималните 200 км/ч, което съответства и на оригиналната Pagoda.

От място до 100 км/ч електрическият автомобил обаче ускорява много по-бързо - за седем секунди. Батерията от 68 киловатчаса осигурява пробег до 320 километра без презареждане. От компанията обещават, че инсталирането на батерия и електрически мотор няма да промени разпределението на теглото на Mercedes-Benz SL, за да не развали управлението. На разположение на клиентите са версии както с мек гюрук, така и с твърд покрив.