Rolls-Royce показа специален и единствен Cullinan в изключителен перлен цвят. Проектирането на луксозния кросоувър стартира миналата година, когато един от важните клиенти на марката реши да поздрави баща си за неговия 90-ти рожден ден по специален начин.

Шефовете на подразделението в Дубай се срещнаха с баща му, за да разберат историята на живота и хобитата му, от които са черпили вдъхновение за направат на уникалния Rolls-Royce The Pearl Cullinan. Най-забележимата външна характеристика на кросоувъра е неговият розов перлен оттенък. Rolls-Royce обещава, че този цвят няма да го има в друга кола. Експертите от Гуудуд внимателно са подбрали пигменти, за да имитират блясъка на естествените перли, съчетавайки металик със седеф.

Панелите на каросерията в цяла дължина е трябвало да бъдат боядисани около 30 пъти, докато се намери идеалният нюанс. Боята е изследвана под флуоресцентни лампи, тествана за топлоустойчивост, за да не се разпадне под дубайското слънце.

Оттенъкът Pearl Rose е комбиниран с акценти от розово злато, включително фигурката Spirit of Ecstasy, централната част на колелото и всяка вложка на прага на вратата. В интериора, който не е показан изцяло, е използвана кожа в различни цветове: предните седалки са сиви, а задните са червени, като възглавница за показване на перли. Използван е и орехов фурнир, напомнящ дървени кутии.

Седалките са украсени с бродирани RR монограми и розови конци. Сгъваемите маси са вдъхновени както от миди, така и от традиционни арабски шарки: всяка е украсена с 1351 отделни парчета седеф. На предния панел от орех има часовник със седеф, също изработен по поръчка и арабската дума за баща в центъра.