Министрите на регионалното развитие и на земеделието Лиляна Павлова и Десислава Танева ще помогнат на местната власт и бизнеса в Югозапада да получат информация от първа ръка за кандидатстване по европрограми за новия програмен период. Това ще стане на бизнес форум в Благоевград на 1 ноември, организиран от вестник „24 часа" в партньорство с община Благоевград и с подкрепата на СИБАНК.

Министър Павлова ще представи най-големите проекти за регион Югозападен, какви са приоритетите в новия програмен период 2015-2020, както и новата оперативна програма "Региони в растеж". Как фермерите могат да кандидатстват по новите зедемелски програми, какви са изискванията и приоритетните оси пък ще разясни министър Десислава Танева.

Бизнес форумът в Благоевград е финал на 6-месечна национална кампания „Региони в растеж” на в. „24 часа”, която срещна директно изпълнителна, местна власт и бизнеса в шестте икономически региона на страната. При изключителен интерес преминаха форумите във Вана, Велико Търново, Русе, Враца, Бургас и Пловдив.

Преди началото на форума в Благоевград на площада пред общината министър Танева и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открият Фермерски пазар, на който посетителите ще могат да си купят екологично чисти храни директно от техните производители. Пазарът е организиран от вестник "Български фермер" с подкрепата на Българската банка за развитие. Преди Благоевград най-авторитетният вестник за агробизнес организира успешни фермерски пазари в София, Пловдив, Бургас и Стара Загора.