Инвестират се близо 4 млн. лв. за разширяването на легловата база на "Парк хотел Пирин". Стартът на проекта бе даден днес от кмета на община Сандански Кирил Котев, собственика на веригата Стефан Шарлопов и кандидата за народен представител от ГЕРБ в област Благоевград и бивш заместник-министър на туризма Александър Манолев.

„По настояване на моя приятел Александър Манолев, новото петзвездно крило ще се изгражда само от местни фирми. Така цялата инвестиция ще остане тук и ще стигне до хората и бизнеса“, каза  Шарлопов. Той обясни, че причината за разширението е, че в момента хотелът не може да приеме всички желаещи да отсядат в него. „Няма място дори за мен, в собствения ми хотел“, подчерта Шарлопов. Очаква се в града да бъдат разкрити 30 нови работни места, също за хора от региона.

„Днешното събитие всъщност е продължение на един поет ангажимент от Стефан Шарлопов още при кампанията за местните избори. Тогава той каза, че ако нашият кмет Кирил Котев покаже резултати и воля за развитие на общината, той ще удвои инвестициите си тук. Днес виждаме, че той удържа на думата си, а аз съм сигурен, че това ще е само едно от нещата, които ще се случат в Сандански, ако продължим да работим с това темпо“, каза бившият заместник-министър на туризма в кабинета Борисов 2. Той подчерта, че този хотел, с модерна база за СПА и уелнес туризъм, ще помогне на региона да преодолее един от най-големите проблеми в сектора –краткият престой на туристите. „Това е крачка за изпълнение на стратегическата ни цел – за утвърждаване на Сандански като целогодишна туристическа дестинация със средна продължителност на престоя на туристите от поне 5 нощувки“, допълни Александър Манолев.

Кметът Кирил Котев подчерта, че общината ще продължи да насърчава инвестициите в общината и изрази надежда, че това ще е един от многото големи проекти, които предстоят  в Сандански.

Новото крило ще е готово за период от 12 до 14 месеца. С неговото завършване съществуващата база ще се увеличи с 60 нови луксозни помещения.