За втора поредна година в Пловдив ще се проведе кариерното изложение Trained in GermanY! - „Кариера с немски език“. Форумът се открива на 14 юни в Дома на културата в 10 ч. и ще продължи до 15 ч. Събитието се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в сътрудничество с Alumniportal Deutschland, Гьоте-институт България и Посолството на Федерална Република Германия и е част от календара с прояви в рамките на Седмиците на немския език в България (Wochen der deutschen Sprache in Bulgarien).

Кариерното изложение е насочено към всички, които владеят немски език или са завършили част от обучението си в Германия и желаят да се свържат пряко с големите немски работодатели в България. Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) смята възможностите за кариера в Пловдив за немско говорящи специалисти за изключително добри, тъй като в региона са се установили десетки германски фирми от различни клонове на индустрията и аутсорсинга, което прави търсенето на персонал с немски език все по-голямо.

Именно това е и причината предстоящият кариерен форум в Пловдив да се наложи като толкова успешна платформа за създаване на преки контакти между немски фирми или български компании с бизнес в Германия и млади професионалисти, владеещи немски език, свързани с немска институция или завършили образованието си във Федералната Република.

Повече информация, списъка с изложители и пълния календар със събития в рамките на Седмиците на немския език в България ще откриете в безплатната онлайн-платфор-ма Alumniportal Deutschland (www.alumniportal-deutschland.de/wochen-bulgarien), която е партньор на събитието. Линк към кариерния форум в социалните мрежи ще откриете тук: https://www.facebook.com/events/268111240264518/