"Какао, Бедруум и т.н. - тихички през нощта. Иначе...." Това написа в туитър вицепремиерът Валери Симеонов като към към заканата за дискотеките е публикувал и откъс от филма "Вчера" - "Сега ше видите кон боб яде ли?". 

Заради множеството оплаквания от шумни дискотеки през лятото Симеонов създаде линия за подаване на сигнали за шума в заведенията. Проверките с цел установяване на нарушения ще бъдат провеждани от институциите и по график под координацията на вицепремиера.

Целта е летният туристически сезон 2017 да протече в спокойна обстановка, предлагаща на българските и чуждестранните туристи очаквания от тях комфорт.

Лятото на 2017 г. ще е последният сезон на пиянските баркролове, с които черноморските ни курорти се прочуха по света. За спирането им се зарече вицепремиерът Валери Симеонов при откриването на туристическия сезон в Слънчев бряг в събота.

Той не разкри с какъв нормативен акт ще бъдат забранени пиянските турове. Само намекна, че може да стане чрез Закона за митингите, където има текстове за събирането на много хора на едно място.

 Симеонов се зарече да спре баркроловете още този сезон. “Ще видите до края на месеца”, каза вицепремиерът.