Той: Ще проверяваме всяка нощ, има си закони, които трябва да се спазват

"Това, което става в Слънчев бряг е недопустимо. Ние сами си правим харакири. Тук не става дума да защитим един или друг , а бизнесът като цяло.  Подобни акции като тези на вицепремиера мачкат частния бизнес", заяви шефката на Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг Елена Иванова.

Тя се възмути, че 2000 човека, които са купонясвали в дискотека "Бедрум" на Какао бийч са си тръгнали безкрайно разочаровани от комплекса.

"Това са хора, които са дошли за уикенда да разпуснат, да похарчат парите си. И изведнъж някой влиза, спира музиката, те не знаят какво става. Подобно отношение е подигравка с тези хора, които също са избиратели", коментира Иванова.

Напук на всичко курортът е пълен, хората идват.Остават още две седмици реално. Досега бе спокойно, няма престъпления, убийства. И изведнъж някой хвърля бомбата", казва бизнесдамата. Тя твърди, че целият Слънчев бряг-Изток вече е "на светло" и плаща данъци.

Според Иванова  трябва да се търси диалог с държавата, а не война. Тя припомни, че за м.г. Слънчев бряг е бил N1 по ръст на приходи в бюджета.

"Ако това е позицията на г-жа Иванова, нека си търси диалог с Радо Слънцето и с Маджо, не с нас", контрира вицепремиерът Валери Симеонов. Той заяви, че проверките в най-големия морски курорт ще станат еженощни до края на сезона.

Относно обидите и възгласите "Оставка", "Довиждане" и "Селяни", с които бе посрещнат тази нощ в дискотека "Бедрум" Симеонов каза:

"Не искам да коментирам обидите, няма смисъл да им се придава значимост на тези хора. Те изглеждаха подозрително еднакви - яки и с еднакви тениски, всеки, който може да мисли е наясно за какво говоря".

За проблема с децибелите Симеонов е категоричен, че от Св.Влас до Несебър не може да се спи заради шума след полунощ в Слънчев бряг.

"В Закона за защита от шума ясно е казано, че след 23 часа се забранява озвучаване на открити заведения, а в Слънчев бряг повечето са такива. Чрез своя наредба община Несебър е променила този час на 24 ч., но и това не се спазва. Шумът не е ли толкова вреден за здравето на хората колкото и да ви сервират развалена храна? Защото и много такива нарушения констатираме по проверките", допълни Симеонов.

На 14 август той свиква в Бургас Координационен съвет по туризъм на който ще съобщи резултатите от проверките през уикенда.

Елена Иванова, председател на Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг. Снимка:Елена Фотева
Елена Иванова, председател на Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг. Снимка:Елена Фотева