Община Банско е отличена като най-добрата община за планински туризъм в България. Това е било обявено на официалната церемония в Централния военен клуб в София, на финалите на вторите Годишни награди на Министерството на туризма, съобщават от пресцентъра на общината.

Банско се пребори за приза в конкуренция с Чепеларе, Доспат, Минерални бани, Самоков, Сапарева баня и Смолян, се посочва в съобщението.

Победителят в конкурса е определен на база направените до 10 декември онлайн гласувания на официалната страница на наградите tourismawards.bg, като е станало известно, че тази година чрез платформата са гласували над 100 000 души.

"Работим последователно и дългогодишно за развитието на Банско в сферата на зимния туризъм. Стараем се винаги да бъдем актуални, да отговаряме на изискванията на потребителите на туристическия продукт и да предоставяме качествена среда - достъп до града, добра инфраструктура и спокойствие за нашите гости. Благодаря на местния туристически бранш за доброто сътрудничество, както и на всички, които ни подкрепиха в гласуването. Ние ще се стараем винаги да оправдаваме тяхното доверие" е казал заместник-кметът Асен Кирицов по време на награждаването.

Целта на инициативата, организирана от Министерството на туризма, е да бъдат откроени и поощрени всички участници в туристическия сектор, които със своите действия и активност, повишават неговото качество и позиции.