Приемане на нов план за управление на природен парк "Витоша" е единственото решение на проблемите със ски съоръженията и достъпа на софиянци до планината Витоша. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Заедно с общински съветници от групата на ГЕРБ Герджиков даде пресконференция, за да опровергае твърденията на представители на ДСБ и "Да България" относно приватизацията на съоръженията в планината Витоша. 

Той определи като лъжа твърдението, че ГЕРБ е участвала в решението за приватизация на бившето общинско дружество "Въжени линии" ЕАД и показа документи за решението на СОС за приватизация от 26 юли 2007 година, като обясни, че към този момент ГЕРБ не е имал нито един представител в Общинския съвет.

От протокола на гласуването става ясно, че за приватизацията са гласували 47 общински съветници, от които 6 са от ДСБ , 2 са се въздържали и 1 е бил против. 

Друго невярно твърдение е, че приватизационният договор не се изпълнява и затова Столичната община може да го прекрати едностранно. От 2008 г. до сега обаче по него са правени 11 проверки и не е констатирано нито едно нарушение, заяви Герджиков. Той посочи, че единственият ангажимент на инвеститора е бил да вложи 500 хил. лв във ски съоръженията, което той е изпълнил още през 2008 г. 

Тежка форма на политическа шизофрения е хора, които са гласували и подготвили тази сделка, да излизат и да атакуват нас, отсече Герджиков.

Според него единственото решение на проблема е приемането на новия план за управление на природния парк, който е готов отдавна, а процедурата се движи от екоминистерството. Новият план не предвижда ново строителство на леглова база в планината, но според Герджиков ще даде възможност ски съоръженията да се модернизират. 

Очаквайте подробности!