Американската ККR група е предложила на собственика на сръбската телевизия Пинк Желко Митрович 500 милиона евро, за да купи неговата бизнес империя, но той отхвърлил предложението. Разговорите обаче ще продължат, съобщава днес вестник "Сръбски телеграф". ККR група, оглавянана от бившия директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, притежава в Сърбия ТВ каналите Ен 1, Гранд, Спорт клуб, операторите СББ и ИКОМ. Митрович е свикал за утре спешна среща на всички управления на Пинк в Сърбия и региона, на която ще представи важни решения, свързани с бъдещето на бизнес операциите на всички компании с името Пинк, предава БТА.

Вестникът съобщава, че неотдавна ККR група е купила от Митрович босненския и черногорския канал, които имат незначително участие от пет процента в структурата на приходите на Пинк медия груп. Освен 60-те канала, компанията на Митрович притежава и комплекс от най-модерни филмови студия, фирма за даване на яхти под наем, авиокомпания.

Недалече от косовския град Джаковица, на място, където се предполага, че има масов гроб, в края на миналата седмица били намерени посмъртни останки на трима души, за които се смята, че са принадлежали на сърби, отвлечени през 1998 и 1999 г., и има подозрения, че в гроба са останките на още двайсетина души, пише "Вечерне новости".

Ексхумацията на трите тела бе потвърдена от заместник директорката на Отдела на ЕУЛЕКС за съдебна медицина Таня Формисто, която каза, че ексхумацията продължава. Етническата принадлежност на жертвите ще стане известна след ДНК анализ, добави тя.

Миналия четвъртък е имало повреда в едно от съоръженията на петролната рафинерия в Панчево, близо до Белград, съобщава в. "Блиц". Тринайсет работници потърсили в четвъртък и петък медицинска помощ поради стомашни проблеми, гадене и главоболие. Те са добре и никй не е задържан за лечение, пише вестникът. Все още няма официално съобщение от рафинерията за евентуалните причини, които довели до лошото здравословно състояние на работниците./