„В Европейския съюз, в това число и българското председателство на Съвета, работим за ускоряване на финансовата интеграция, за да намалим негативните последици от Брекзит. Напускането на Великобритания, която е най-големият финансов и капиталов център в Европа, може да доведе до намаляване на финансирането за европейски бизнеси, но можем да го компенсираме ако завършим скоро Съюза на капиталовите пазари, от който до момента договорени са само 3 от 12 законодателни файла.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на големия финансов форум „Иновации“ на 26 април 2018 г. в София, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

„В ЕС все още липсват общи правила за финансовите операции и пазари, като например правото на коя страна се спазва при спор за трансгранична финансова операция. Разходите на всяка банка и бизнес ще намалеят, ако има обща рамка за финансовите услуги в 27-те държави от ЕС. Съответно ще се понижат и таксите на всички операции,“ допълни Ева Майдел, която беше модератор на панела с вицепредседателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис и топ банкери и финансисти в България като Левон Хампарцумян, Цветелина Бориславова, Франк Янсен, Мирослав Вичев, Калин Радев и други.

Това беше петото издание на ежегодния Международния финансов форум Иновации, организиран от Асоциация Банка на годината, и събиращ най-изтъкнатите експерти във финансовите услуги в България и региона.