Луксозният британски бранд "Бърбъри" вече няма да изгаря непродадената си стока, за да не спадне цената й, съобщават световните агенции.

Модната марка също така спира да използва в колекциите си естествена кожа с дълъг косъм. "Съвременният лукс означава, че трябва да бъдем социално и екологично по-отговорни, заяви по този повод изпълнителният директор на компанията Марко Гобети. Това ще бъде ключът към нашия успех в дългосрочна перспектива", предава БТА.

Сред другите брандове, които вече се отказаха от употребата на споменатия вид кожи, фигурират "Версаче" и "Гучи". В съответствие с новия екологичен курс "Бърбъри" се отказват от изгарянето на непродадените колекции с престижната марка. През месец юли в."Таймс" разкри, че през миналата година модната къща е унищожила стока за над 35 милиона долара. Според изданието тази мярка е била посрещната с недоволство от страна на акционерите на "Бърбъри". Но тогава ръководството се оправда, че по този начин е защитило имиджа на марката, като не е допуснало излизането на колекциите на занижени цени в сивия сектор.