Вчера в Гуанджоу бе открито 124-то изложение за внос и износ. Броят на участващите в него вносители продължава да нараства, а нивото за специализация и интернационализация на изложението за внос се повишава стабилно съобщава bulgarian.cri.cn

Говорителят на изложението в Гуанджоу Сиу Бин заяви, че от началото на тази година, Китай активно увеличава вноса. 124-то издание на изложението за внос в града продължава да вдига нивото си. Тази година общо 636 компании от 34 държави и региона са се регистрирали за участие, с 19 компании повече спрямо миналата.

Компаниите от страните и регионите в обхвата на инициативата „Един пояс, един път" се превръщат във водещи изложители. 381 компании от 17 страни и региона от инициативата участват на тазгодишното издание. Броят на изложбените им щандове достигна 615 или 62% от общия на изложението, покривайки всичките 6 зони за вносни стоки – електронни и електроуреди, строителни материали, машинно оборудване, храни и напитки, домашни потреби и домашен текстил. Сиу Бин представи, че купувачите на изложението за внос са водещи търговци на дребно и известни трансгранични търговски вериги като Тmall, Wal-mart, Пекин Хуалиен и др.

Той заяви, че повишаване на нивото на специализацията и интернационализацията на изложението стимулира вноса на различните страни в Китай и растежа на световната търговия. Изложението в Гуанджоу вече се е превърнало в отворена платформа за международна търговия с всякакъв вид стоки.