Въвеждането на новите електронни винетки донесе много вълнения на всички шофьори, като много от тях не разбраха къде и как могат да се купят. “24 часа” продължава да информира подробно по темата, а един от каналите за разпространение на е-винетка е търговската мрежа на А1. Разговаряме с Майя Раковска, която ръководи „Мобилни услуги и роуминг” в телекома.

- Каква е услугата, която предлага А1 за купуването на електронна винетка?

- Ние сме едно от местата, които осигуряват бърз, лесен и безпроблемен достъп до новите електронни винетки. Всъщност А1 е първият и единствен телеком в България, който ще предлага новите електронни винетки за 2019 г. За нас е важно не просто да бъдем водеща компания на пазара, а да сме в помощ на хората. Смятам, че с ангажимента, който поемаме, ще помогнем на българските шофьори лесно да се адаптират към това нововъведение.

- Гарантирате ли купуването без проблеми?

- Категорично. Закупуването на електронната винетка от А1 става за секунди, а потребителите могат сами да изберат начина на плащане, който е най-удобен за тях. Търговското ни ноу-хау и опитът на нашите служители са гаранция за безпроблемното закупуване на електронните винетки.

- Как може да се купи винетка в търговската мрежа на А1?

- Електронните винетки могат да се закупят във всички наши магазини в брой или с дебитна и кредитна карта. Важно е да се подчертае, че А1 магазините са сред малкото обекти, които са готови да приемат кешови плащания за е-винетка в момента. Клиентите могат да се сдобият с винетка още по-бързо през приложението Моят А1, а също и на нашия сайт – a1.bg.

- Трябва ли регистрация през сайта ви?

- За да улесним клиентите на всички оператори, на a1.bg ще може да се направи покупка по електронен път по всяко време, без да е необходима регистрация в сайта.

Клиентите, които пък са закупили винетка през регистрацията си на а1.bg, ще имат достъп до история на покупки и информация за автомобила, които ще могат да се ползват и при следващи поръчки. Впоследствие ще предложим и допълнителни функционалности, като получаване на SMS при активация на е-винетка и при наближаване на крайния срок на нейната валидност.

- Как са защитени данните на клиентите?

- Като лицензиран оператор на лични данни А1 и в частност нашият сайт a1.bg ползват най-модерните системи за сигурност и защита срещу хакерски атаки и опити за кражба на данни. Към момента всички поръчки и покупки на е-винетка от нашия сайт, чрез приложението Моят А1 или в магазините ни минават абсолютно безпроблемно за улеснение и удобство на нашите клиенти.