Все повече българи избират България като дестинация за своята почивка, независимо дали за тридневна или седемдневна. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в Банско, където присъства на работна среща преди началото на зимния туристически сезон.

Има седем процента ръст на почивки, реализирани от българи, за месеците от януари до септември, посочи министърът, предава БТА.

Ангелкова допълни, че за същия период има над 7 милиона и 800 хиляди чуждестранни туристи, което е един минимален спад от 0.8 процента на фона на изключително силната 2018 година и на фона на изключително силните кампании през юни, които имаше по отношение на българския туризъм.

Приходите от международен туризъм са над 2 милиарда и 300 милиона евро, което е само 0.3 на сто спад, каза още министърът на туризма. Николина Ангелкова изрази надежда, че на фона на предизвикателствата през тази година и очакваните такива през следващата, визирайки фалита на международен туроператор, българският туризъм ще остане устойчив. Очакват се добри резултати през зимния сезон, посочи още тя.