Премиерът Бойко Борисов изпробва нов модерен автомобил. Във фейсбук профила си министър-председателят публикува видео, на което се вижда как тества модерен джип, чийто софтуер е измислен от българи.

"Представянето на революционния 3D i-Cockpit, произведен в България. Това е първият истински триизмерен клъстер в серийното автомобилно производство, внедрен в най-новите коли на Пежо", пише премиерът.

"Темповете, с които се развива автомобилния сектор у нас, са много добри. В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката, софтуера и хардуера. Това заявих по време на представянето на революционния 3D i-Cockpit, разработен в България, който имах възможността да тествам. Иновационният софтуер е създаден от българин. Съжалявам, че на фона на всичките негативни новини, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от наши инженери", написа Борисов във фейсбук. 

По време на видеото стана ясно, че черна котка е минала по пътя. „Дано черната котка, която мина да е за добро“, каза по този повод говорителката му Севдалина Арнаудова, която се возеше на задната седалка.