Използването на триизмерния печат може да бъде едно страхотно предимство, независимо от сектора в който се намирате. Реално погледнато иновативният метод оказва помощ на много нива, именно поради което на пазара се появяват все повече компании, възползващи се от неговите услуги.

Благодарение на способностите му, бизнесите от цял свят са напълно способни да разработят всякакви видове проекти без затруднение. Това наистина може да се окаже ефективно, подпомагайки им да достигнат лидерските позиции на пазара. Но както всеки чудесен инструмент, той трябва да се използва по правилния начин.

Всъщност внедряването на добре планирана стратегия за производство, която е базирана на основата на тази технология със сигурност ще намали разходите, изграждайки по-надеждни продукти и оптимизирайки целият производствен процес. Имайки това в предвид можем смело да заявим, че бъдещето изглежда подобаващо.

За да ви запознаем по-подробно с предимствата от които ще можете да се възползвате, веднъж щом закупите машината сме подготвили кратко описание. Новият тип високотехнологични 3D принтери навлизат все по-бързо в нашият живот, така че винаги трябва да бъдете актуално информирани относно тях

В кои среди се имплементира 3д принтера?

Бъдещето е все по-близо до нас и изглежда, че 3д принтерите ще бъдат толкова често срещани в офисите, колкото мастиленоструйните устройства, които няма как да не срещнете днес. Вече търговски приета и достъпна, технологията предлага на компаниите възможността да изграждат изцяло нови модели.

Звучи повече от фантастично, но производствените разходи при печата за единица артикул са все още твърде високи, за да направят мащабното производство осъществимо. Въпреки това обаче, съществуват много начини, по които хората могат да се възползват от тях без да си навредят осезаемо.

В случай, че и вие желаете да включите този метод към вашият бизнес, не се тревожете, защото сме тук да окажем съдействие. С нашите насоки вие ще можете да осъзнаете част от най-често срещаните среди в които принтера използва максималният си капацитет.

Продуктова персонализация

Чрез печатането на уникални компоненти или малки продукти, бизнесът ще може да предложи нещо наистина впечатляващо на своите клиенти. За пример можем да вземем всяка една модна марка, която вие самият обожавате.

Използвайки технологията, конкретната марка ще може да ви предложи персонализирани компоненти, които да украсите според вашите желания и нужди. Единиците ще могат да бъдат изготвени за броени секунди и изпратени към вашият адрес.

Прототипиране

Несъмнено няма как да не споменем хората занимаващи се с архитектурен дизайн или цялостен дизайн на дадени продукти. При тях 3D печатът ще им предложи рентабилен начин за изработване на макети, които да бъдат предоставени към клиента.

По този начин вие предварително ще можете да видите как би изглеждал крайният резултат. По принцип производството отнема по-малко време от традиционните ръчни методи и осигурява по-точен, както и атрактивен резултат. В крайна сметка и двете страни печелят.

Вътрешен маркетинг

Най-голяма облага определено ще получат и всички видове брандове, които им предстои да съставят маркетингова кампания. Вътрешният маркетинг е от съществено значение за подобряването на доверието и взаимовръзката между екипа и съответните потребители.

Отпечатването на определен брой аксесоари и подаръчни елементи са само част от плюсовете. Тенденцията олекотява бюджета, тъй като ще замести поръчването на прекомерни количества с моментно създаване. Освен това хората ще бъдат още по-заинтригувани относно как точно това се е създало по 3д метод.

Основните предимства за потребителя

Адитивното производство представлява създаването на триизмерен обект от цифров файл, който се изгражда слой по слой. Интересен факт е, че ако се наложи да отрежете наполовина завършеният продукт, вие ще можете да видите вътрешността, която наподобява на ствола при дърветата.

От друга страна основната полза от този метод е, че дори сложните форми могат да бъдат създадени много по-рационално. Освен това използваните материали ще бъдат в пъти по-малко за разлика от традиционните техники, което в края на краищата е добре за околната среда.

Също така нека не забравяме, че и транспортните нужди са ограничени, защото частите и продуктите могат да бъдат отпечатани на място. Еднократните артикули се изграждат мигновено без да се налага да се притеснявате относно икономиите за мащаба.

Наред с това вие не сте ограничени от нищо, тъй като разполагате с богат арсенал от продукти, които можете да използвате. Те са най-различни, така че чувствайте се свободни да избирате.

Част от тях са следните няколко вида:

Пластмаса

Метал

Течности

Бетон и много други