Устройство с изключително широка употреба, телевизорът присъства в почти всеки дом. С годините този уред се е наложил като задължителен елемент от всеки домашен проект. Всъщност едва ли има интериорен план на всекидневна, в който телевизорът да не присъства.

Но как да изберем най-подходящия телевизор за дома си? На пазара се предлага огромно разнообразие от модели с различни предимства, така че изборът на най-желания вариант не би трябвало да е проблем.

Смарт телевизори

Съвременните телевизори нямат много общо със своите предшественици. От известно време насам пазарът предлага т.нар. смарт телевизори. В технологично отношение умните устройства се развиват непрекъснато и всяка година се появяват все по-добри модели с още по-прецизен софтуер. Една от основните цели при тях е да бъдат максимално съвместими с всяко мобилно устройство за достъп до онлайн съдържание. Смарт телевизорите са за всички, които се наслаждават на преживяването в интернет– филми, игри, видеоклипове, предплатени интернет телевизии или просто браузване. Всеки смарт телевизор може лесно да бъде свързан безжично с мобилно устройство. По този начин интерактивността на забавленията у дома стъпва на съвсем съвременно ниво.

Телевизори с извит екран

От няколко години насам този тип телевизори става все по-популярен в търговската мрежа. Макар и с по-нестандартен вид, те имат уникални качества, които допринасят за интензивно кино изживяване вкъщи. При тях зрителното поле е по-голямо в сравнение с телевизорите с плосък екран. Извитата форма създава по-пълно усещане за 3D изображение и придава невероятно качество на картината. Контрастът също е на високо ниво. Зрителният ъгъл е доста по-голям от този при плоскоекранните модели и не изкривява изображението, когато го наблюдавате отстрани.

OLED телевизори

Високото качество на изображението е основен критерий, на който трябва да обърнете внимание при покупката на телевизор. OLED е технологията на бъдещето и вече е напълно достъпна. Тя предлага изключително наситени цветове, перфектен контраст, намалява размазването при движение на обектите и, най-важното – осигурява дълбоко и плътно черно. Този тип екрани нямат фоново осветление. При тях всеки пиксел е независим и излъчва светлина, като черното има стойност абсолютна нула.

4K телевизори

4К телевизорите имат мисия да заменят популярните модели, които доскоро предлагаха най-качествена картина – FullHD телевизорите. 4K технологията успява да създаде изключително детайлно изображение с висока яркост, забележителни цветови стойности и контраст. Този тип телевизори са страхотен начин да се насладите на филми или видеоигри – и в двата случая удоволствието за сетивата е невероятно.

Без значение какъв тип телевизор предпочитате, добре е да се насочите към производители, които имат дългогодишен, доказан опит в тази сфера.