Като търговска банка СИБанк подпомага развитието на регионите, заяви пред Кирил Величков, ръководител на направление "Европейски проекти" в СИБАНК, която е основен партньор на в."24 часа" в дискусиите "Региони в растеж".

Величков представи пред над 120 бизнесмени от региона финансовите инструменти, чрез които предприемачите могат да получат кредити при облекчени условия.

Когато проектът е по-голям, а и за стартиращ бизнес, СИБАНК работи с международни институции. Отпускаме кредити с по малко обезпечение или по-евтино финансиране, като си партнираме успешно с  Европейската инвестиционна банка, с Държавен фонд "Земеделие", с който рефинансираме земеделски кредити. Работим за осигуряване на евтини кредити за бизнеса с Банката за развитие на Съвета на Европа, програма COSME,  програма ДЖЕСИКА, Националния гаранционен фонд,  Българската банка за развитие. Ние получаваме по-евтини кредити, за да облекчим условията и за вас, обърна се към бизнеса Кирил Величков.

Той призова бизнесмените да търсят банката, ако имат нужда от преференциално финансиране. Величков се похвали, че СИБАНК е първата, подписала първата  операция по плана "Юнкер" преди 9 месеца.

Искаме за помогнем да се случат повече проекти на регионално ниво, подчерта Величков.