Поредица срещи на високо ниво, сред които и с първия заместник-председател на Руския парламент Иван Мельников, проведе народният представител от парламентарната група на коалиция „БСП лява България” Петър Кънев при посещението си в Москва.

Председателат на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание е първият български депутат, който през последните 5 г. е получил официална покана от Руската Дума.

„Поканата за посещението дойде от двама председатели на комитети от новото ръководство на Руския парламент - Комитета по икономическа политика, промишленост, иновационно развитие и предприемачество и Комитета по физическа култура, спорт, туризъм и работа с младежта”, уточни инж. Петър Кънев.

Според депутата от Бургаски изборен район особено интересни са били разговорите, свързани с туризма.

„Беше отчетен ръста на руски туристи към България и връщането на интереса на руснаците въобще към българския регион. Проявен беше голям интерес към новия Закон за туризма, който тепърва ще се гледа от българския парламент. Коментирани бяха и усилията на Парламентарната група на „БСП лява България” за предлагане за гласуване в Парламента за отпадане на санкциите срещу Руската федерация, тъй като са непопулярни и не носят никакъв ефект, а само загуби”, информира още председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в 43-ото Народното събрание.