Община Свищов подписа договор с „Тау Мед“ ООД за дългосрочно партньорство, относно бъдещи инвестиции на фирмата в Свищов. Немските предприемачи влагат над 1 млн.лв в изграждането на предприятие за производство на санитарни изделия. 

На пресконференция в Гербовата зала на Община Свищов, немският инвеститор Александър Тубер разкри, че е имал интерес към няколко града в Северна България, но благоразположението, с което е приет още на първата среща в Свищов, го е впечатлило силно. Кметът Генчо Генчев благодари на немския инвеститор, за решението му да инвестира в Свищов и се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация при предстоящите процедури, за успешното стартиране на инвестиционните намерения в началото на март, тази година.

Немската фирма е утвърдена в производството на иновативни, специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи, и производственият цикъл ще стартира с 10 работни места, като в перспектива ще осигурят заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Г-н Таубер спомена, че служителите ще бъдат предимно жени, като основно предимство при подбора им за работа ще бъде мотивацията на кандидата. Завишеното ниво на хигиенни условия на труд и работа в затворено помещение, също са важни изисквания, които ще бъдат поставени на кандидатите за работа. За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен” и щадящ околната среда.