Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова подписа споразумение за партньорство с ръководството на Съюза на пивоварите в България - председателя на УС Владимир Иванов и изпълнителния директор Ивана Радомирова, съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

„Българските производители и инвеститори, и предлаганите от тях стоки и услуги, са най-добрата реклама за страната ни. Чрез българската продукция не само ще изтъкнем качествата на страната ни сред останалите европейски държави, но и ще дадем възможност на родния бизнес да достигне по-големи пазари“, посочи министър Лиляна Павлова при подписването на споразумението. Тя благодари на Съюза на пивоварите за оказаната подкрепа към първото Българско председателство на Съвета на ЕС.

„Споразумението за партньорство е още едно доказателство за това, че държавата може да разчита на българския бизнес винаги, когато става дума за доброто представяне на страната ни и популяризирането на българското“, заяви от своя страна председателя на УС на Съюза на пивоварите Владимир Иванов. Той благодари за предоставената от страна на министерството възможност произведеното у нас да бъде рекламирано в още 27 страни.

Организация обединява производителите на бира в страната. Мисията на сдружението е да подпомага и насърчава развитието на българската пивоварна индустрия и да популяризира добрата производствена практика в пивопроизводството. От 1 юли 2008 г. българският Съюз на пивоварите е член на"Пивоварите на Европа". В организацията членуват националните асоциации на пивопроизводителите от страните на ЕС, Швейцария, Норвегия, Турция.

Подписаното със Съюза на пивоварите споразумение се осъществява при спазването на принципите на публичност, прозрачност, равнопоставеност и конкуренция, в съответствие с изискванията на българското законодателство и на общите политики, провеждани от ЕС.

Лиляна Павлова  с председателя на УС Владимир Иванов и изпълнителния директор Ивана Радомирова.
Лиляна Павлова с председателя на УС Владимир Иванов и изпълнителния директор Ивана Радомирова.